Afganisztán Tálibok - Több rendőrrel végeztek a tálibok Afganisztánban - Hír TV : A tálibok már a második legnagyobb várost is elfoglalták.

Afganisztán Tálibok - Több rendőrrel végeztek a tálibok Afganisztánban - Hír TV : A tálibok már a második legnagyobb várost is elfoglalták.. Újabb tartományt foglaltak el a tálibok. Afganisztánban a totális hatalmat megszerző tálib lázadók bejelentették kedden, hogy büntetlenséget biztosítanak minden állami tisztviselőnek, és felszólították őket, hogy térjenek vissza munkahelyükre. A tálib katonai mozgalom majd fél évtized elteltével tudta csak újraszervezni magát. A nyugati katonai erők kivonásásval afganisztán mindinkább egy újabb polgárháború felé sodródik. Az amerikai állampolgárok őrült gyorsaságú evakuálása nagy sebességre kapcsol, ahogy a tálibok közelednek kabul felé.

A korábbi elnök, hamid karzai a facebookon bejelentette, hogy koordinációs tanács jön létre a hatalom. Gaál józsef könyörtelen fegyveres harcok dúlnak afganisztán egész területén a radikális iszlamista tálibok és az amerikaiak által kiképzett afgán nemzeti hadsereg (ana) között. A tálibok elrendelték, hogy harcosaik tartózkodjanak az erőszaktől és biztosítsák. A tálibok vezetői afganisztán déli részére húzódtak vissza. Az amerikai állampolgárok őrült gyorsaságú evakuálása nagy sebességre kapcsol, ahogy a tálibok közelednek kabul felé.

Afganisztán újra a tálibok kezébe kerülhet, ami újabb ...
Afganisztán újra a tálibok kezébe kerülhet, ami újabb ... from 888.hu
A szóvivőjük szerint a nők dolgozhatnak és tanulhatnak majd, de a jogaikat a saría szerint határozzák meg. Hadid elmondása szerint a tálibok érdemi harc nélkül vették be a várost, a városközponton kívül vannak még szórványos összecsapások, de mint fogalmazott: Levegőbe lőttek az amerikai katonák a kabuli repülőtéren, amikor a tálibok megközelítették őket agresszívan! Jelentős sikereket értek el a tálibok az afgán hadsereg ellen indított nagyszabású offenzívájuk során. A korábbi elnök, hamid karzai a facebookon bejelentette, hogy koordinációs tanács jön létre a hatalom. A tálibok a brit reuters hírügynökség által idézett amerikai hírszerzési értékelések szerint 30 napon belül körülzárhatják, míg 90. A tálibok egyik szóvivője a twitteren péntekre virradóra jelentette be, hogy csapataik „teljességgel megszállták kandahárt. A tálibok elrendelték, hogy harcosaik tartózkodjanak az erőszaktől és biztosítsák.

Köztük van a 600 ezres kandahár is, az ország második legnagyobb városa.

Ezt a területet a tálibok 1996 és 2001 közötti országlásuk ideje alatt sem tudták bevenni, elsősorban a térség földrajzi adottságai miatt. De ha a dohai megállapodással ellentétben marad külföldi katona az. Hadid elmondása szerint a tálibok érdemi harc nélkül vették be a várost, a városközponton kívül vannak még szórványos összecsapások, de mint fogalmazott: Jelentős sikereket értek el a tálibok az afgán hadsereg ellen indított nagyszabású offenzívájuk során. Elveszett az ország, a tálibok bevonultak az elnöki palotába. A tálibok egyik szóvivője a twitteren péntekre virradóra jelentette be, hogy csapataik „teljességgel megszállták kandahárt. Újabb tartományt foglaltak el a tálibok. „általános amnesztiát hirdetünk mindenki számára, hogy teljes bizalommal élje tovább megszokott. A radikális iszlamista tálibok elfoglalták afganisztán második legnépesebb városát, kandahárt is. A tálibok egyik szóvivője a twitteren péntekre virradóra jelentette be, hogy csapataik teljességgel megszállták kandahárt. Az afgán kormány összeomlik, mivel ghani elnök elmenekül az országból, a tálibok pedig bevonulnak kabulba. Az összecsapások következtében eddig több ezer ártatlan civil vesztette életét, és a helyzet egyáltalán nem úgy fest, hogy a felek feladnák a pozícióit a. Gaál józsef könyörtelen fegyveres harcok dúlnak afganisztán egész területén a radikális iszlamista tálibok és az amerikaiak által kiképzett afgán nemzeti hadsereg (ana) között.

Afganisztánban a totális hatalmat megszerző tálib lázadók bejelentették kedden, hogy büntetlenséget biztosítanak minden állami tisztviselőnek, és felszólították őket, hogy térjenek vissza munkahelyükre. A tálibok elrendelték, hogy harcosaik tartózkodjanak az erőszaktől és biztosítsák. Az afgán kormány összeomlik, mivel ghani elnök elmenekül az országból, a tálibok pedig bevonulnak kabulba. A mozgalomban szerepet vállaló afgánokat az egyesült államok terrorizmussal gyanúsította meg, egy részüket guantánamói fogolytáborba szállította. 2007 elején a tálibok növekvő jelenlétére válaszul az egyesült államok növelte csapatai létszámát.

Afganisztán: a tálibok elfoglalták az elnöki palotát
Afganisztán: a tálibok elfoglalták az elnöki palotát from www.atv.hu
A tálibok egyik szóvivője a twitteren péntekre virradóra jelentette be, hogy csapataik „teljességgel megszállták kandahárt. A tálibok vezetői afganisztán déli részére húzódtak vissza. A tálibok egyik szóvivője a twitteren péntekre virradóra jelentette be, hogy csapataik teljességgel megszállták kandahárt. Afganisztán elesett, a tálibok elfoglalták az elnöki palotát kabulban. Az afganisztáni radikális iszlamista tálib lázadók elfoglalták az ország északnyugati részében fekvő sibargan városát, dzsauzdzsán tartomány székhelyét. Az összes biztonsági erő elhagyta a várost, a helyi katonák hátrahagyták felszerelésüket és az üzbég határ felé menekültek. „általános amnesztiát hirdetünk mindenki számára, hogy teljes bizalommal élje tovább megszokott. Az afp francia hírügynökségnek a városból helyiek megerősítették, hogy a.

Az iszlamista lázadók az ország második legnépesebb városát, kandahárt is elfoglalták, és már csaknem az ország fele fölött átvették az uralmat.

Hadid elmondása szerint a tálibok érdemi harc nélkül vették be a várost, a városközponton kívül vannak még szórványos összecsapások, de mint fogalmazott: A nyugati katonai erők kivonásásval afganisztán mindinkább egy újabb polgárháború felé sodródik. Afganisztánban a totális hatalmat megszerző tálib lázadók bejelentették kedden, hogy büntetlenséget biztosítanak minden állami tisztviselőnek, és felszólították őket, hogy térjenek vissza munkahelyükre. Isten számon fogja kérni rajta, és afganisztán népe majd meghozza az. A tálibok afganisztán negyedik legnépesebb városát is elfoglalták. De ha a dohai megállapodással ellentétben marad külföldi katona az. Jelenleg katar emelkedik ki ezek közül, amely 2011 óta formálisan is vendégül látja a tálibok delegációját az úgynevezett béketárgyaláson a kabuli kormánnyal. A tálibok vezetői afganisztán déli részére húzódtak vissza. A szóvivőjük szerint a nők dolgozhatnak és tanulhatnak majd, de a jogaikat a saría szerint határozzák meg. „általános amnesztiát hirdetünk mindenki számára, hogy teljes bizalommal élje tovább megszokott. Jelentős sikereket értek el a tálibok az afgán hadsereg ellen indított nagyszabású offenzívájuk során. Egy helyi lakos az afp francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy az afgán hadsereg erői visszavonultak a városból. Gaál józsef könyörtelen fegyveres harcok dúlnak afganisztán egész területén a radikális iszlamista tálibok és az amerikaiak által kiképzett afgán nemzeti hadsereg (ana) között.

Az iszlamista lázadók az ország második legnépesebb városát, kandahárt is elfoglalták, és már csaknem az ország fele fölött átvették az uralmat. Ezt a területet a tálibok 1996 és 2001 közötti országlásuk ideje alatt sem tudták bevenni, elsősorban a térség földrajzi adottságai miatt. Afganisztán felét elfoglalták a tálibok. Gaál józsef könyörtelen fegyveres harcok dúlnak afganisztán egész területén a radikális iszlamista tálibok és az amerikaiak által kiképzett afgán nemzeti hadsereg (ana) között. A tálibok elrendelték, hogy harcosaik tartózkodjanak az erőszaktől és biztosítsák.

Afganisztán - A tálibok szerint a háborúnak vége, a ...
Afganisztán - A tálibok szerint a háborúnak vége, a ... from ma7.sk
„általános amnesztiát hirdetünk mindenki számára, hogy teljes bizalommal élje tovább megszokott. Lángolnak az erdők spanyolországban is miközben 45 fokos kánikula is tombol! A tálibok már a második legnagyobb várost is elfoglalták. A tálibok iszlám vallási fanatikus csoport, a vallás szunnita ágához tartoznak, a mozgalom 1994 körül jött létre. Az afgán belügyminisztérium megerősítette, hogy a dzsihadista tálibok megkezdték a kabul elleni hadműveleteket. A tálibok a brit reuters hírügynökség által idézett amerikai hírszerzési értékelések szerint 30 napon belül körülzárhatják, míg 90. Egy helyi lakos az afp francia hírügynökségnek nyilatkozva. Az összes biztonsági erő elhagyta a várost, a helyi katonák hátrahagyták felszerelésüket és az üzbég határ felé menekültek.

Az afgán belügyminisztérium megerősítette, hogy a dzsihadista tálibok megkezdték a kabul elleni hadműveleteket.

A tálib katonai mozgalom majd fél évtized elteltével tudta csak újraszervezni magát. A radikális iszlamista tálibok elfoglalták afganisztán második legnépesebb városát, kandahárt is. Az összecsapások következtében eddig több ezer ártatlan civil vesztette életét, és a helyzet egyáltalán nem úgy fest, hogy a felek feladnák a pozícióit a. A nyugati katonai erők kivonásásval afganisztán mindinkább egy újabb polgárháború felé sodródik. Az afgán belügyminisztérium megerősítette, hogy a dzsihadista tálibok megkezdték a kabul elleni hadműveleteket. Jelenleg afganisztán politikai térképe így néz ki, a fehér területek a tálibok kezén vannak, míg a pirossal jelölt térséget a kormányerők ellenőrzik: Az iszlamista lázadók az ország második legnépesebb városát, kandahárt is elfoglalták, és már csaknem az ország fele fölött átvették az uralmat. Az afganisztáni radikális iszlamista tálib lázadók elfoglalták az ország északnyugati részében fekvő sibargan városát, dzsauzdzsán tartomány székhelyét. Az afp francia hírügynökségnek a városból helyiek megerősítették, hogy a. Az afgán kormány összeomlik, mivel ghani elnök elmenekül az országból, a tálibok pedig bevonulnak kabulba. A szóvivőjük szerint a nők dolgozhatnak és tanulhatnak majd, de a jogaikat a saría szerint határozzák meg. A korábbi elnök, hamid karzai a facebookon bejelentette, hogy koordinációs tanács jön létre a hatalom. Asraf gáni afgán elnök vasárnap elhagyta afganisztán, az ország nagy részét tíz nap alatt elfoglaló iszlamista szélsőséges tálibok pedig a fővárosba, kabulba is bevonultak, elfoglalták az elnöki palotát, és közölték, hogy hamarosan kikiáltják az afganisztáni iszlám emirátust.